Vandezande > Historiek
1933 oprichting

Oprichting SMIDSE VANDEZANDE in Esen door Maurice Vandezande en zijn echtgenote Blanche Legein. Maurice Vandezande was tot ver gekend voor z’n enorme kennis van mechanica en z’n innovatieve ideeën.

1950 - Zoon Rufin Vandezande en echtgenote Yvonne Vandemoortele doen hun intrede in het bedrijf en zorgen voor een dynamische verdere uitbouw van de activiteiten
1955 - Succesvolle bouw van de eerste vijzelpomp
1985 - Zoon Eric Vandezande vervoegt het team en neemt de leiding over het studiebureau en zal voortaan het commerciële luik verder uitbouwen.
1987 - Zoon Chris Vandezande en echtgenote Martine Vannieuwenhuyze doen hun intrede in het bedrijf. Chris neemt de uitvoeringstechnische leiding over de werkhuizen van Vandezande en zal de installatiewerken en commissioning van de vele internationale projecten in de toekomst tot een succesvol einde brengen. Martine legt zich toe op het leiden van de projecten, zowel nationaal als internationaal.
1997 - Overlijden van Maurice Vandezande, die tot z’n laatste adem actief geweest is in het bedrijf dat z’n levenswerk was.
2001 - Overlijden van Blanche Legein, echtgenote van Maurice Vandezande.
2002 - Verhuis naar de volledig nieuwe werkhuizen en studieburelen op het bedrijventerrein te Kaaskerke.
2007 - Verdere expansie van het zusterbedrijf Vameco, dat zich specialiseert in hydraulica.
2009 - Overlijden van Rufin Vandezande
2013 - Zoon Dries Vandezande komt het team versterken en zal voortaan vooral actief zijn in het uitgebreide studiebureau van Vandezande
2014 - Overlijden van Eric Vandezande
2014 - Reorganisatie van de managementstructuur van Vandezande en Vameco, waarbij Chris Vandezande en echtgenote Martine Vannieuwenhuyze alle aandelen overnemen en de bedrijfsleiding van Vandezande en Vameco op zich nemen. Martine Vannieuwenhuyze neemt de financiële leiding, Chris Vandezande zet de uitvoeringstechnische leiding van de werkhuizen verder en Dries Vandezande neemt de operationele leiding van het studiebureau en projecten voor zich.
2015 - Joliende Neut, echtgenote van Dries Vandezande komt in het team en zal voortaan de operationele leiding van zusterbedrijf Vameco voor zich nemen en het bedrijf verder succesvol uitbouwen.
2016 - Naar aanleiding van het blijvende succes op de Nederlandse markt wordt er een filiaal in Nederland opgericht dat voortaan de naam Vandezande BV zal dragen.
2017 - Om de technologische ontwikkeling van de waterkrachtvijzels en visvriendelijke migratiesystemen verder te ontwikkelen en de commerciële positie in Oost-Europa verder uit te bouwen wordt een filiaal in Duitsland opgericht onder de hoedanigheid van Vandezande Aqua TEM GmbH

Kilowatt

56 230